Syrener til spisning; en livshistorie

Modtagelsen på Brasserie-Café Oevers i Kudelstaart var yderst hjertelig. Vi havde knap nok taget frakken af, da vi blev budt på et champagneglas med lilla limonade. En slags smag af 7 Up, men uden incitamenter. Pæn og let og frisk. Der flyder i øvrigt ikke små lilla lilla syrenblade i 7 Up.

Af Walter Landesbergen

Vi kom til et foredrag om syrener. En dyrkning, der bogstaveligt talt er blomstret i Aalsmeer og ikke er blevet matchet nogen steder i verden.

 

syrener

 

Syrener
Velsmagende salme
Blomstergrossist Jan de Boer tog gruppen med på en rejse gennem syrenens historie, mens Joyce og Rob Amelsbeek, ejerne af Oevers, forkælede publikum med en 3-retters forkælelsespakke med syrener i hovedrollen: syrener på kiks, lilla is, lilla mousse og lilla te. Alt sammen lavet af friske syrenblomster, specielt til lejligheden, som ikke var andet end et bud på vores mest elskede slæbende busk, den delikat blomstrede og duftende syren.